Инфотур Република Турция – Източна Тракия 2016

След като президентът на ТУРСАБ – Регион „Източна Тракия“ – г-н Орхан Чеби посрещна любезно българските гости в гр. Текирдаг, участниците в Тракийския информационен тур вкусиха специални кюфтета от местната кухна на Текирдаг и местни ястия от уникална тракийска кухня.

Пейзаж

Пейзажите, които можете да видите от всяка точка на гр. Текирдаг, са уникални и докосват веднага душата и сърцето Ви. Любовта и спомените, които възникват, когато видите морето на гр. Текирдаг са завинаги.

Археологически и Етнографски музей в гр. Текирдаг

Археологическия и Етнографски музей на гр. Текирдаг съхранява археологически разкопки и артефакти от ранни цивилизации, живеещи на тези земи като траки, македонци, гърци, перси, римляни и византийци за бъдещите поколения.

Най-интересният експонат, изложен в музея, е скулптура на тракийският крал Керсуплепт, който датира от IV в. Пр. Хр. По време на разкопките са намерени кралската корона, короната на свещеничеството и дрехите му и те са били изложени в музея заедно с царската скулптура, облечена в оригиналната си форма както в своето време.

Има експозиции традиционни костюми с бродерии, които са част от живота на гражданите.

Музеят по археология и етнография на гр. Текирдаг има много красива градина. На един от гробническите олтари е изписано: “Аз Хрестос от 5-ти район е построил тази гробница за моята съпруга Хераклия и за себе си. В случай, че някой се опита да погребе някой в тази гробница, той трябва да плати 2000 Денъри в градския фонд.

                                                          На Добър път, пътнико.

Музеят на Ференц II Ракоци

След това участниците в Инфотура посетиха музея на Ференц II Ракоци. Ференц II Ракоци заедно с майка си и сестра си живеят в обсадата на замъка Мункач през 1685-1688.

Tekirdağ Ramada Hotel

Участниците в Инфотура посетиха Tekirdağ Ramada Hotel, в който има фитнес център, сауна / хамам и спа център, витамин бар, аквапарк, зона за пилатес.

The Tekirdağ Ramada Hotel участва в програмата Wyndham Rewards, според която е възможно да печелите точки и да спестите пари. Повече информация: WyndhamRewards.com

Разработен Винени маршрут „По пътя на виното“ на територията на Източна Тракия – Република Турция  

След това участниците в Инфотура посетиха Винарната Барела, която е включена в винения маршрут „По пътя на виното“, в който са включени всички винарни на територията на Източна Тракия – Република Турция.

Web source: https://gastroworks.wordpress.com/2014/05/22/a-small-guide-to-thrace-wine-route-part-1-tekirdag-region/

Настоняване: Çorlu Hilton Garden Inn

След това участниците  в Инфотура отпътува за гр. Чорлу и бяха настанени в Çorlu Hilton Garden Inn.

Çorlu Hilton Garden Inn разполага със собствен телевизионен канал и интегрирана софтуерна информационна система, която е свързана с база от данни на хотела и предоставя различни услуги на посетителя.

Çorlu Hilton Garden Inn е наистина уникален и красив хотел. Повече информация:

http://hiltongardeninn3.hilton.com/en/hotels/turkey/hilton-garden-inn-corlu-TEQCOGI/index.html

Участниците в Info Tour вечеряха в хотел Çorlu Divan. Храната беше толкова добре изглеждаща и вкусна.

Повече информация: http://www.divan.com.tr/divan-corlu/en

На 9-ти октомври 2016 г. се проведе среща с туристическите агенции, които отговарят за региона на Източна Тракия, Република Турция и участниците в Инфотура.

Една от интересните услуги, които Регионалните туристически агенции предлагат са екстремни спортове като гмуркане, парапланеризъм и друг вид екстремни спортове.

Следващата част от програмата на Инфотура е посещение на Çorlu Divan Hotel.

Следващата част от програмата на Инфотура беше посещение на Silverside Hotel Çorlu. Хотел Silverside предоставя възможност за корпоративни срещи със своите разнообразни по големина и капацитет 6 зали за срещи. Информация: http://www.silverside.com.tr/

2017 …

От 18-ти август 2017 г. до 27 август 2017 г. в Текирдаг ще се състои Фест в Тракия, който ще включва гурме, музика, спорт.

Бургаската регионална туристическа камара би искала да благодари изключително много и от сърце на президента на ТУРСАБ – Регион „Източна Тракия“ – г-н Орхан Чеби и на мениджърите на хотелите, които приветстваха участниците в информационния тур така сърдечно и любезно!

Благодарим ви, че ни подарихте топли спомени за цял живот!
Презентация на Инфотур Република Турция – Източна Тракия 2016 г.

Infotur_Turkey_2016.pptx

Post Author: Админ