Румънски инфлуенсъри посетиха Бургас и региона по покана на Бургаската регионална туристическа камара

Прогнозите за туристопоток по пазари са колебливи и макар и при започнал сезон, Бургаска Регионална Туристическа Камара за тази година насочи усилията си към Румънски пазар.

След участие на членове на камарата на борсата в Румъния и задълбочно проучване на този пазар, стигнахме до заключение, че туристически район Бургас е слабо познат, но в същото време е привлекателен за румънските туристи.

Последните години се доказа, че най-бързият  ефект за привличане на туристи е чрез дигитален маркетинг и Управителния съвет на Бургаска регионална туристическа камара, със съдействието на „ДЕС Мениджмънт” ООД, осъществиха контакт с десет от най-популярните блогъри и инфлуенсъри в Румъния.

С цел популяризиране на туристически район Бургас, беше изготвена атрактивна програма, която обхвана различни интереси, за да могат участниците в нея да предадат своите преживявания по най-интригуващия начин.

Известните румънски инфлуенсъри имаха възможност да посетят популярни туристически обекти и атракциони в региона,  да се запознаят със спецификите на Черноморската кухня, както и възможностите за СПА и Уелнес туризъм.  В пет дневната обиколка от 01.06. до 05.06.2022 година, бяха включени  остров Св. Анастасия, рибарско селище Ченгене скеле, замъкът „Влюбен във вятъра” в с.Равадиново, Куполна гробница – Поморие, манастир Св. Георги, Музей на солта, яхтено пристанище Марина Диневи – Свети Влас , музеи и църкви в Поморие, Созопол и Несебър, аквапарк и нощни заведения в Слънчев бряг, дегустация на български вина. Не на последно място, предоставихме възможността потенциалните туристи, чрез предаване на живо от страна на инфлуенсърите, да се докоснат и до нестинарството, да се насладят на изложбата „Моята България -2022 – от Месамбрия до Несебър” на захарни фигури и да се потопят в специфичната атмосфера на старинните ни градове.

Смело и категорично можем да кажем, че тези от тях, които за пръв път посещаваха нашия регион, останаха очаровани от  природните дадености, историческото наследство, културното богатството и разнообразието на туристическия ни продукт.

Съдържанието, което инфлуенсърите публикуваха по време на своята обиколка в район Бургас, веднага провокира интерес, положителни коментари и отзиви от страна на техните последователи в социалните мрежи и медии, което беше и една от основните цели на организирания рекламен тур.  Само за един ден някой от тях надхвърлиха 100 000 гледания, стотици лайкове и конкретни въпроси относно възможността за почивка в Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Бургас и Созопол.

Много обекти останаха извън програмата, но допълнително блогърите ще получат информация, която да споделят със своите фенове.

УС на БРТК благодари за съдействието на Община Бургас, Община Поморие, Община Созопол , Община Несебър.

Благодарим и на своите членове за тяхното гостоприемство и високото качество на предлагания продукт, както и на г-н Тодор Камарашев  – управител на  „Теди Кам” ЕООД (един от най-големите туроператори в региона) за предоставения  транспорт и  обслужване  по време на цялата обиколка.

Бургаска регионална туристическа камара за пореден път доказва, че с добра организация и общи усилия, може да се допринесе за  популяризирането на региона като туристическа дестинация на международния пазар.  

Post Author: БРТК