Сезон Лято 2021 и туристическите изложения – MITT 2021

Отмина 27-то туристическото международно изложение в Москва, което  браншът очакваше. Представянето на България според участниците е отлично. Потвърждение на техните думи е наградата на Министерство на туризма за „Най-добро презентиране на направление“ на MITT 2021

Усилията на неуморната г-жа Катя Жекова дадоха своите резултати с посещенията на щанда на България. Някак това е лъч светлина в тунела. Подкрепата от Черноморските неправителствени организации, в чието обединение е и БРТК, както и обявяването на датата 01.05.2021 за старт на сезон лято 2021  даде допълнителни надежди, че ни очаква един успешен сезон на руския пазар.

За съжаление обаче дни след това нещата получиха обрат-оказа се , че не можем да осигурим зелени коридори, няма небе за полетите от Руска федерация, заформи се скандал с руски шпионаж и отново всички надежди придобиха черни краски.

Убедени сме, че не всичко е загубено, но час по скоро трябва да се вземат бързи решения. Всички неправителствени организации с различни думи се опитват да кажат на Министерство на туризма, Министерство на външните работи, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването едни и същи неща.

Какво поиска Бургаска регионална туристическа камара подкрепена от Черноморските неправителствени можете да прочетете ТУК.

Какво получи обаче? Едно гръмко обявяване на дата 01.05.2021г. за старт на сезон лято 2021 и преповтаряне на правилата за посрещане на туристи от миналата година.

Какво се случва на руския пазар след MITT 2021  и нагласата на руските туристи, както и какво правят останалите държави,  за да си осигурят този огромен и определено туристически ориентиран пазар, можете да прочетете от бюлетина ТУК